KNVB Club App: ideaal voor digitale sponsoruitingen


Harkemase Boys, een begrip in het noorden. Het kleine Friese dorp Harkema telt slechts 4200 inwoners, maar van een kleine dorpscultuur is geen sprake als het eerste elftal van de club in actie komt. Wekelijks schreeuwen zo’n duizend supporters hun club naar de overwinning. ‘Mei ús allen binnen wy íen’ pronkt het op de website; met z’n allen zijn wij één. Om die eenheid nog meer kracht bij te zetten is de KNVB Club App geïntroduceerd.

,,We zijn een kleine club met ontzettend veel betrokkenen", kenmerkt voetballer Wouter Slotegraaf zijn club. ,,In ons dorp leeft voetbal heel erg. Bij onze club zijn dan ook erg veel vrijwilligers actief en hebben we maar liefst 180 sponsors. Dankzij hen kunnen we op dit hoge speelniveau actief blijven." Om alle betrokkenen zo goed mogelijk van dienst te zijn, introduceerde Slotegraaf begin van het seizoen de KNVB Club App. ,,Ik ben zelf actief in de pr en communicatie-commissie en we bekijken continue wat voor mogelijkheden we hebben voor onze sponsors. Iets wat miste, is het digitale gedeelte. Een dynamische omgeving waarin sponsors zelf hun omgeving naar behoefte kunnen aanpassen. Daarom hebben we de KNVB Club App geïntroduceerd, een app waarbinnen die mogelijkheid er wel is."

Aanvullende optie
Slotegraaf benadrukt dat het niet voor alle sponsors even interessant is om te adverteren via de Club App. ,,In het noorden hebben we veel sponsors uit de bouwsector. Die hoeven niet wekelijks van advertentie te wisselen, zoals een restauranteigenaar dat misschien wel zou willen doen met een wisselend weekmenu. We bieden daarom de advertentiemogelijkheid via de Club App als optie aan. Als aanvulling op andere pakketten."

Inmiddels is App al zo’n 800 keer gedownload. ,,De App wordt vooral gebruik voor het programma, uitslagen en (tussen)standen. Op donderdagavond na afloop van de training bespreken we de het wedstrijdprogramma van onze kinderen. Met een drankje in de hand nemen we dan als ouders alvast de tegenstanders door en op zaterdag, de wedstrijddag, zelf houden we continue bij op onze mobiele telefoon wat de tussenstanden zijn van de overige wedstrijd in de poule", legt Slotegraaf uit. ,,Heel leuk om te doen! En dan is meteen ook het voordeel van de Club App boven de Voetbal.nl App, want hier zie je alle relevante gegevens in één oogopslag, omdat de App op maat gemaakt is voor de club."

Aanwinst voor de club
Slotegraaf ziet de App als een grote aanwinst voor de club. ,,Natuurlijk is het stoer om te zeggen dat wij als club onze eigen club app hebben. Daarnaast is het een groot voordeel dat we er zelf weinig omkijken naar hebben; het nieuws en data stromen automatisch binnen. Daarnaast biedt het nieuwe sponsormogelijkheden; van statisch naar dynamisch. En dat is toch belangrijk in deze tijd!"

Actie: probeer 1 maand gratis de KNVB Dataservice & KNVB ClubApp
Sinds dit seizoen heeft de KNVB twee nieuwe online diensten gelanceerd: de KNVB Dataservice en KNVB ClubApp. Hiermee kun je als vereniging alle officiële KNVB-uitslagen, standen, programma’s en afgelastingen op een geautomatiseerde wijze publiceren via de eigen clubkanalen: op internet (website), in de kantine (schermen) en per mobiele telefoon.

Met de KNVB ClubApp beschik je over een eigen Iphone- en Android –app voor jouw club. Standaard zijn in deze app de officiële KNVB-programma’s, standen, uitslagen en afgelastingen opgenomen. Daarnaast is het mogelijk je verenigingsnieuws, media en Twitterkanaal toe te voegen in de app. Een vereniging kan één maand gratis gebruikmaken van beide diensten. Een overzicht van de (actie)prijzen van de verschillende abonnementen en overige informatie zijn te vinden op knvbdataservice.nl en knvbclubapp.nl.