ClubApp groot voordeel voor samenwerkende clubs.


Harkema Opeinde, een kleine dorpsclub met in totaal zo’n 350 leden. Speler Jan Kooistra (38) voetbalt al ruim dertig jaar bij de club uit het Noord-Friese Harkema en is samen met zijn compagnon Wouter Slotegraaf mede-oprichter van de KNVB Club App. ,,Als speler wilde ik graag alle clubinformatie in één opslag op m’n mobiel bekijken en omdat dit nog niet kon, zijn we begonnen met de bouw van de Club App."

De Club App was meteen een groot succes binnen de vereniging. ,,Natuurlijk scheelt het dat ik als bouwer de App zelf kon introduceren binnen de eigen club en gelukkig reageerde iedereen ook meteen enthousiast", vertelt Kooistra. Doordat de App op maat is gemaakt voor de club, kunnen gebruikers in één oogopslag zien wat het laatste nieuws is, het programma is, de uitslagen, de standen, etc. ,,Binnen no-time was de App zo’n 300 keer gedownload, wat best veel is voor een club van 350 spelende en niet-spelende leden."

Een uitdaging was wel om de informatie van de jeugdcompetitie goed weer te geven op de App. Zoals zo veel clubs, was het ook voor Harkema Opeinde elk jaar weer een strijd om de jeugdelftallen goed op orde te krijgen. Om dit beter gestructureerd te krijgen, besloot de club een samenwerkingsverband aan te gaan met de jeugd van buurtclub Harkemase Boys. Kooistra: ,,Die samenwerking heeft geresulteerd in de Samenwerkende Jeugd Opleiding (SJO) Opeinde. Maar dat betekende wel dat in de Club App voor de jeugdopleiding de wedstrijddata voor beide clubs zichtbaar moest zijn. Gelukkig hebben we de App zo kunnen ontwikkelen, dat dit nu ook mogelijk is. Een heel groot voordeel, niet alleen voor ons, maar ook voor andere verenigingen die samenwerkingsverbanden met andere clubs hebben."

Kooistra benadrukt dat de Club App in doorontwikkeling is. ,,Naast dat de App nu al een grote meerwaarde is voor de club, zijn er nog wel dingen die beter kunnen. Zo werken we nu bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om via de App alerts te ontvangen bij afgelastingen. De bedoeling is dat de App de club op en top bedient!"

Probeer 1 maand gratis de KNVB Dataservice & KNVB ClubApp
Sinds dit seizoen heeft de KNVB twee nieuwe online diensten gelanceerd: de KNVB Dataservice en KNVB ClubApp. Hiermee kun je als vereniging alle officiële KNVB-uitslagen, standen, programma’s en afgelastingen op een geautomatiseerde wijze publiceren via de eigen clubkanalen: op internet (website), in de kantine (schermen) en per mobiele telefoon. 

Met de KNVB ClubApp beschik je over een eigen Iphone- en Android –app voor jouw club. Standaard zijn in deze app de officiële KNVB-programma’s, standen, uitslagen en afgelastingen opgenomen. Daarnaast is het mogelijk je verenigingsnieuws, media en Twitterkanaal toe te voegen in de app.

Een vereniging kan één maand gratis gebruikmaken van beide diensten. Een overzicht van de (actie)prijzen van de verschillende abonnementen en overige informatie zijn te vinden op www.knvbdataservice.nl en www.knvbclubapp.nl.