Club App draagt bij aan goede communicatie


VV Caesar is een voetbalclub uit het Limburgse Beek. De vereniging heeft zes seniorenteams, een veteranenteam, twee damesteams, een goed draaiende jeugdopleiding en een g-voetbalteam. Met een kleine 600 leden is het een van de grotere verenigingen uit de regio. Een vereniging waar veel waarde wordt gehecht aan goede communicatie. Een van die communicatiemiddelen is de KNVB Club App.
,,Als vereniging proberen we zo veel mogelijk met de tijd mee te gaan", vertelt Dennis Pantekoek, bestuurslid communicatie en PR bij Caesar. ,,We zijn actief op Facebook, Twitter, we hebben nieuwsbrieven voor sponsoren en leden en een clubblad. De keuze hoe we ons nieuws verspreiden wordt heel bewust gemaakt. Zo hebben we een nieuwsbrief speciaal voor sponsoren en een speciaal voor leden. Daarnaast verspreiden we algemeen nieuws via onze website en social media kanalen zoals Facebook en Twitter, waarop veel jongeren te vinden zijn."

Daarnaast wilde de club graag een eigen club app hebben. Pantekoek: ,,We werden door diverse partijen hiervoor benaderd, uiteindelijk hebben we bewust gekozen voor de KNVB Club App. Na een korte testperiode wisten we al snel dat deze app een succes zou worden. Een groot voordeel van deze app is dat het een koppeling heeft met de uitslagen en standen van Voetbal.nl. Daarnaast kunnen we de nieuwsfeed van de website en ons twitteraccount integreren in de app."

Toegespitst op eigen club
De nieuwe club app werd op een groot scherm in de kantine gepresenteerd. ,,Onze leden reageerden enthousiast en waren onder de indruk van de app die volledig is toegespitst op onze eigen club." Binnen korte tijd was de app zo’n 400 keer gedownload. Een succes wat door Pantekoek wel te verklaren valt. ,,Via de app zie je alle informatie in een oogopslag terug. Een trainer heeft bijvoorbeeld alle praktische informatie die hij/zij nodig heeft, ter voorbereiding van een wedstrijd, bij de hand. Zo kwam het goed van pas toen een van onze damesteams kampioen kon worden. Vooraf wilden ze weten of een gelijkspel ook voldoende wat voor het kampioenschap en met de app konden we dat, dankzij de ‘realtime’ uitslagen en standen, in één oogopslag zien."

Pantekoek kan de app dan ook zeker aanbevelen bij andere verenigingen. ,,Met de app heb je al het nieuws bij de hand en alle wedstrijddata tot je beschikking. De app is misschien niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Op dit moment maken we nog geen gebruik van de advertentiemodule. In de toekomst willen we dat wel gaan doen en de kans is groot dat we dan quitte spelen. In juni is de seizoensafsluiting waarbij ook alle sponsoren uitgenodigd worden. We zullen hen dan informeren over de club app en de mogelijkheden daarvan."

Ook wil Pantekoek met de KNVB Club App de clubvisie gaan uitdragen. ,,Sportiviteit en respect is een thema wat we als club hoog in het vaandel hebben staan. Zo hebben we een muur onder de tribune met graffiti beschilderd, waar dit ook tot uiting komt. Een mogelijkheid voor de toekomst is bijvoorbeeld het opnemen van een gedragscode de app. Zeker omdat de app nu al zo’n 400 keer gedownload is, weet ik zeker dat er nog veel winst te behalen valt!"

Probeer 1 maand gratis de KNVB Dataservice & KNVB ClubApp
Sinds dit seizoen heeft de KNVB twee nieuwe online diensten gelanceerd: de KNVB Dataservice en KNVB ClubApp. Hiermee kun je als vereniging alle officiële KNVB-uitslagen, standen, programma’s en afgelastingen op een geautomatiseerde wijze publiceren via de eigen clubkanalen: op internet (website), in de kantine (schermen) en per mobiele telefoon. 

Met de KNVB ClubApp beschik je over een eigen Iphone- en Android –app voor jouw club. Standaard zijn in deze app de officiële KNVB-programma’s, standen, uitslagen en afgelastingen opgenomen. Daarnaast is het mogelijk je verenigingsnieuws, media en Twitterkanaal toe te voegen in de app.

Een vereniging kan één maand gratis gebruikmaken van beide diensten. Een overzicht van de (actie)prijzen van de verschillende abonnementen en overige informatie zijn te vinden op knvbdataservice.nl en knvbclubapp.nl.